ODRŽANI „DANI AVALE“ 2011.GODINE

Druga po redu kulturno-sportska manifestacija „Dani Avale“ koju je organizovala Gradska opština Voždovac održana je u periodu od 03. do 05.juna 2011.godine.

Prvog dana, u petak, 3.juna 2011.godine Avalu, simbol Voždovca i Beograda obišli su učenici voždovačkih osnovnih škola. Tog dana imali su priliku da posete spomenik Neznanom junaku i Avalski toranj, a aktivisti Crvenog krsta Voždovca demonstrirali su im pružanje prve pomoći. U kulturnom delu programa nastupalo je KUD „Radost“, a Planinarsko smučarsko društvo „Avala“ omogućilo je učenicima učestvovanje u školi orijentiringa i slobodnog penjanja. Predsednik opštine Voždovac, dr Dragan Vukanić uručio je zahvalnice i diplome učesnicima.

Drugog dana ove manifestacije pored građana Voždovca bili su prisutni i penzioneri iz Doma penzionera „Voždovac“ kao i deca iz Doma za nezbrinutu decu iz Zvečanske ulice.Obišli su poligon starih zanata – tkački, kovački, grnčarski, korparski. Održana su takmičenja u malom fudbalu i nadvlačenju konopca. Pobednici u malom fudbalu su: prvo mesto KMF „Livingston“ iz Jajinaca, drugo mesto „Avalska zvezda“ iz Ripnja, treće mesto Mamurluk“ iz Belog Potoka.

Pobednici u nadvlačenju konopca su: „Cirkular“ iz Pančeva, drugo mesto“Voždovac“ sa Voždovca i treće mesto „Kumodraž I“ iz Kumodraža. Održano je i takmičenje u kuvanju pasulja. Pobednici su bile ekipe: prvo mesto „Avram“, drugo mesto „Braće Jerković“ i treće mesto ekipa „Mamurluk“. Svim zainteresovanim posetiocima Planinarsko smučarsko društvo “Avala“ izvršilo je prezentaciju orijentiringa i slobodnog penjanja.

U ime Gradske opštine Voždovac zahvalnice i diplome učesnicima dodelili su pomoćnik predsednika Dubravka Filipovski, članovi Opštinskog veća Milan Damčević i Goran Uskoković i savetnik predsednika Dragoslav Šolak.

U kulturno-umetničkom programu učestvovala su voždovačka kulturno umetnička društva: „Milan Đ.Milićević“, „Vojvoda Stepa“, „Lira“, „ Stari Dušanovac-Šane“, „Radost“, kao i „Zlatno Doba“. Lekari DZ “Voždovac“ delili su besplatne stručne savete i merili krvni pritisak i šećer starijim sugrađanima. Ispred Doma „Čarapićev brest“ građani su na punktu VMA mogli da potpišu donorsku karticu i zaveštaju svoje organe.

Tokom Dana Avale svim učesnicima i posetiocima opština Voždovac je obezbedila ručak.

Trećeg dana, u nedelju 05.juna 2011. godine posetioci Avale mogli su da obiđu poligon starih zanata. Time je ova manifestacija završena.

Поделите вест: