DAN IZAZOVA NA VOŽDOVCU

plakat dan izazova1Opština Voždovac je jedna od četiri opštine u Srbiji koja će u međunarodnoj konkurenciji predstaviti našu zemlju na svetskoj manifestaciji  Dan izazova 2011. godine (Challenge Day), koja se održava u  sredu, 25. maja 2011. godine u periodu od 07 do 20 časova.

Toga dana u 12 časova na platou ispred Uslužnog centra opštine Voždovac (Ustanička 53) održaće se centralna manifestacija „Sport za sve“ – Dan izazova za duh i telo, u kojoj će se promovisati niz sportskih sadržaja (fitnes, aerobik, plesna škola, demonstracija karatea i borilačke veštine „kap up“). Pored zaposlenih iz opštine Voždovac, učešće će uzeti i deca sa invaliditetom iz Udruženja „Plava školjka“ koja će se takmičiti u boćanju, pikadu, pločicama, plesu, mačevanju, šahu i dr. Stručni saradnici deci će omogućiti kreativan dan uz radionice vajanja i slikanja, a na kraju dana na platou će biti predstavljena izložba nastalih radova kreativne radionice Udruženja „Plava školjka“.

Suština ove manifestacije je međusobno upoređivanje gradova sveta u tome ko će bolje sportski „aktivirati“ što veći broj dece, omladine i građana, a ocenjuje se procentualno učešće.

Pozivamo sve Voždovčane da se masovno priključe ovoj manifestaciji i time doprinesu  da naša Opština ostvari što bolje rezultate i veću brojnost.

Organizatori manifestacije su GO Voždovac i Asocijacija „Sport za sve“, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

Podelite vest: