DOBITNICI NAGRADE “KAPETAN MIŠA”

Patrijarh srpski Irinej, potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović, generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko, ali i predsednik naše opštine Dr Dragan Vukanić našli su se u grupi od 24 laureata priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” za prošlu godinu, uručenih 12 aprila na svečanosti u Matici Srpskoj u Novom Sadu.

Patrijarh srpski Irinej nagradu je dobio za duhovnost, Kalanovićeva je proglašena za najženu u 2010. godini, dok je Kravčenko nagrađen za strateški menadžment. Predsednik opštine Voždovac, Dr Dragan Vukanić najbolji je domaćin Srbije.

Statuetu “Kapetan Miša Anastasijević”, rad akademskog vajara Ljubiše Mančića iz Beograda, primili su i generalni direktor TE-TO “Kostolac” Dragan Jovanović kao najbolji menadžer, pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor za dobrinos razvoju preduzetništva, generalni direktor “Agroživa” Predrag Amižić za doprinos razvoju agrara.

Nagrade su uručene i japanskom ambasadoru u našoj zemlji Tošuo Cunozakiju za nesebičnu pomoć srpskom narodu, predsedniku Opštine Apatin Živoradu Smiljaniću za doprinos regionalnom razvoju Srbije, predsedniku Regionalne privredne komore Novi Sad Draganu Lukaču za razvoj komorskog sistema, dekanu Ekonomskog fakulteta u Subotici prof. dr Nenadu Vunjaku za razvoj visokog školstva, Ljubiši Samardžiću za najbolje televizisjko ostvarenje u 2010. itd

Nagradu su ustanovili novosadski “Medija invent” iz Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine i regionalnim privrednim komorama Srbije za značajne rezultate u privredi i nizu društvenih delatnosti.

Odluku o nagrađenima doneo je žiri s dekanom FTN-a prof. dr Ilijom Ćosićem na čelu, a prisutne je na početku prigodne svečanosti pozdravio generalni sekretar Matice srpske prof. dr Dušan Nikolić.

Поделите вест: