OTVORENA NOVA SPORTSKA HALA POD AVALOM

Podavalski kraj dobio je prvu novu lako-montažnu sportsku halu, koja je svečano otvorena u ponedeljak, 11. aprila 2011. godine u OŠ „Vojvoda Putnik„ u Ripnju. Sportsku halu otvorio je predsednik Gradske opštine Voždovac dr Dragan Vukanić, poželevši đacima i svim mladima podavalskih naselja da se u njoj aktivno bave sportom i razvijaju svoje sportske talente. Predsednik je ujedno najavio planirane radove na izgradnji sličnih sportskih hala i u školama u naseljima Jajinci, Zuce i Beli Potok.

Hala je moderna, sa terenom za košarku, fudbal, odbojku i rukomet, površine 600 m2 i poseduje topli tunel spojen sa školom. Ima najsavremeniji sistem grejanja i ubacivanja svežeg, a izbacivanja zasićenog vazduha u salu.

Opština Voždovac uložila je 13.500.000 dinara za izgradnju hale i dodatnih 1.500.000 din. za kanalizacione radove oko škole, kojima se rešio dugogodišnji problem kišne i fekalne kanalizacije.

Posle svečanog otvaranja, učenici O.Š. „Vojvoda Putnik„ priredili su svečani program u kome su nastupili školski hor, plesna grupa, folklorna tačka KUD-a „Milan Đ. Milićević“ iz Ripnja, a svoje veštine prikazali su i članovi Fubalski klub „MINEL“, Karate klub, Tekvondo klub i Softbol klub „Divlje mačke“. Na kraju je održana utakmica između ekipa Voždovca i škole „Vojvoda Putnik“.

Поделите вест: