ĐACI OSME GIMNAZIJE DRŽAVNI PRVACI U ODBOJCI

drzavni prvaci1Deset  učenika Osme beogradske gimnazije koji su nedavno postali državni prvaci u odbojci, posetili su opštinu Voždovac, gde ih je primio dr Dragan Vukanić, predsednik Opštine.

Irena Brajović, direktorka ove voždovačke gimnazije, sa ponosom je predstavila najbolje gimnazijalace u Srbiji, koji su u  jakoj konkurenciji osvojili prvo mesto na državnom prvenstvu srednjih škola Srbije u odbojci, u Pirotu 18. marta 2011. godine. Iako ova škola nije u mogućnosti da im pruži sve neophodne uslove za treniranje odbojke, devet momaka iz četvrtog razreda i jedan iz trećeg imali su izraženu volju i želju da dostignu uspeh prethodne generacije, koja je pre četiri godine takođe osvojila prvo mesto Srbije u odbojci. Tako su se sami snašli i nabavili lopte i dresove i sa mnogo entuzijazma trenirali, dok nisu došli do željenog cilja.

Dr Vukanić čestitao je gimnazijalcima na postignutom uspehu i obećao da će opština Voždovac učiniti sve da pomogne Osmu gimnaziju u neophodnim rekvizitima koji joj nedostaju.

Поделите вест: