SARADNJA RUSKIH I VOŽDOVAČKIH PRIVREDNIKA

Prezentacija o mogućnosti poslovne saradnje voždovačkih privrednika sa ruskim privrednicima održana je u petak, 25. februara 2011. godine, u Opštini Voždovac. Tom prilikom brojni voždovački privrednici mogli su da se upoznaju sa ekonomskim mogućnostima Rusije. Takođe, oni su mogli da saznaju kakva je dosadašnja saradnja Rusije i Srbije, kao i pozitivna iskustva ruske ekonomije, koja bi mogla biti od velike koristi i srpskim privrednicima.

Pored domaćina dr Dragana Vukanića, predsednika Opštine Voždovac, i drugih članova opštinskog rukovodstva tom skupu su prisustvovali Vladimir Grišin, predstavnik Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije, član Ekonomskog tima SNS-a Milenko Dželetović i Draško Marković, ispred Privredne komore Beograda.

Obraćajući se prisutnim gostima Grišin je istakao da je Rusija danas jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije.

-Namere poslovnih krugova zasnivaju se na jasno izraženoj političkoj volji vodećih ljudi Rusije i Srbije za razvoj sveobuhvatne saradnje među našim zemljama. Delatnost Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije podržava razvoj trgovinsko-ekonomske saradnje dve zemlje i pomaže u pronalaženju efektivnih načina za dalje jačanje ekonomskih veza. U novembru 2009. godine obnovljen je rad Predstavništva Trgovinsko-industrijske komore Rusije u Republici Srbiji i Crnoj Gori, koje će sa svoje strane, svesrdno podržavati procese razvoja rusko-srpske trgovinsko-ekonomske saradnje – objasnio je Grišin.

Domaćin skupa dr Dragan Vukanić podsetio je da poslednjeh godina sve veći broj naših stručnjaka odlazi u Rusiju, kako na usvršavanje tako i na privremeni rad, dok je član Ekonomskog tima SNS-a Milenko Dželetović naglasio da bez izvoza i deviznog priliva nema stabilnosti nacionalne valute.

Sličnog je mišljenja i Draško Marković, predstavnik Privredne komore Beograda, koji tvrdi da je Voždovac jedna od retkih opština koja ima sluha za svoje preduzetnike, odnosno za one koji pune budžet.

Među brojnim privrednicima skupu su prisustvovali i predstavnici uspešnih firmi i trgovinskih lanaca kao što su Gemaks, „Veropulos“ DOO, Beogas DOO, Univerzal banka A.D. Beograd, Liver inženjering i drugi.

Поделите вест: