DA SE „KOLO“ I „SALSA“ ŠTO VIŠE PRIBLIŽE

kuba1U četvrtak,  2. decembra 2010. godine u prostorijama Gradske opštine Voždovac održana je Izborna Skupština Društva srpsko-kubanskog prijateljstva. Ovo Društvo osnovano je kao rezultat velike ljubavi prema Kubi, njenoj kulturi i ideologiji ponosa, a sa ciljem da se produbljuje prijateljstvo i međusobna podrška dva naroda.

Nj.E. ambasadorka Kube u Srbiji, Mercedes Martines Valdes istakla je ovom prilikom da su  mogućnosti saradnje dva naroda  velike, jer je  srpski i kubanski narod samo geografski udaljen, ali ih povezuje dugo i veliko prijateljstvo. Najavljujući  zajedničke kulturne projekte  na opštini Voždovac ambasadorka je izrazila nadu da će se  „Kolo“  i „Salsa“, još više približiti i povezati i uvek dobro razumeti.

Zahvaljujući na ukazanoj časti što je  predložen za počasnog člana Društva srpsko-kubanskog prijateljstva Dr Dragan Vukanić , predsednik opštine Voždovac,  izrazio je svoje veliko divljenje prema kubanskom narodu koji je postao pravi primer svima kako treba voleti i braniti svoju zemlju

Поделите вест: