FUDBALOM ZA RAVNOPRAVNOST I DOSTOJANSTVO

U organizaciji SOS kanala, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad i socijalnu politiku, Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu i Sindikata zaposlenih u socijalnoj zaštiti Republike Srbije, u petak, 19. novembra 2010. godine, u hali SOS kanala (naselje Medaković) održana je velika REVIJA PRIJATELjSTVA pod nazivom FUDBALOM ZA RAVNOPRAVNOST I DOSTOJANSTVO.

Inicijatori akcije su selektor reprezentacije Srbije Vladimir Petrović Pižon, ministar Rasim Ljajić i direktor SOS kanala Dragiša Kovačević. Na turniru su učestvovali mali fudbaleri koji igraju u Lino ligi budućih šampiona, zatim deca sa posebnim potrebama, štićenici Doma za nezbrinutu decu „Jovan Jovanović Zmaj“, deca romske nacionalnosti, žene, javne ličnosti među kojima su bili i članovi Vlade, narodni poslanici, privrednici, predstavnici stranih ambasada, Evropske komisije… Ispred opštine Voždovac takmičili su se dr Dragan Vukanić, predsednik opštine Voždovac, Vlado Sekulić, savetnik dr Vukanića i Milan Martinović, član Opštinskog veća.

Posebna atrakcija bila je šutiranje penala Ivici Kralju i Stevanu Diki Stojanoviću.

Ulaznica za reviju bila je knjiga, dok su za decu obezbeđeni prigodni pokloni. SOS kanal je obezbedio komplet sportske opreme (dresovi, kopačke, lopte…) za fudbalski klub BORAC iz Adrana, kod Kraljeva. Reč je o klubu koji slavi 90 godina postojanja i koji je pretrpeo veliku štetu u nedavnom zemljotresu jer su mu srušene svlačionice.

Поделите вест: