IRAČKA DIJASPORA POSETILA OPŠTINU VOŽDOVAC

Delegacija iračke dijaspore u Srbiji posetila je u četvrtak, 18. novembra 2010. godine, opštinu Voždovac. Tom prilikom irački gosti razgovarali su sa svojim domaćinom dr Draganom Vukanićem, predsednikom opštine Voždovac o budućoj saradnji. Tokom srdačnog razgovora istaknuto je da srpski i irački narod imaju mnogo sličnosti kao i da tradicionalno dobre odnose treba još više produbiti. Takođe je načelno dogovoreno da se Dani Iraka i iračke kulture održe u dogledno vreme na Voždovcu. S tim u vezi postignuta je saglasnost da se gost na toj manifestaciji predstavi sa jednim kulturno-umetničkim društvom, izložbom slika, ručnih radova, prezentacijom iračkih kulinarskih specijaliteta i sl.

Takođe je bilo reči i o ekonomskoj saradnji iračkih i voždovačkih privrednika.

Na kraju razgovora koji je protekao u prijatnoj i srdačnoj atmosferi zaključeno je da je održavanje Dana Iraka i iračke kulture na Voždovcu prvi korak u daljoj saradnji između te arapske republike i opštine Voždovac.

Pored predsednika opštine Voždovac sastanku je prisustvovao i njegov savetnik Vlado Sekulić, dok su u delegaciji iračke dijaspore bili dr Hana Hana, predsednik Iračke dijaspore u Srbiji i Sabah al Zubeidi, član Upravnog odbora i portparol Iračke dijaspore u Srbiji.

Поделите вест: