ODRŽANI „DANI EVROPSKE BAŠTINE“ NA VOŽDOVCU

U okviru turističko-kulturne manifestacije „Dani Evropske baštine“, opština Voždovac je svojim sugrađanima ponudila tokom vikenda programe „JEDAN DAN NA AVALI“ i „KULTURNO UMETNIČKO NASLEĐE“.

Svi ljubitelji prirode i planinarenja imali su priliku da u petak, 17. septembra 2010. uživaju u planinarsko pešačkoj turi koju je organizovala opština Voždovac u saradnji sa Planinarsko smučarskim društvom Avala. Učesnici su uz stručne planinarske vodiče obišli turu od Planinarskog doma „Čarapićev Brest“, preko izvora hladne vode, Rimskog bunara, spomenika Neznanom junaku, „Mitrovićevog doma„, Avalskog tornja, sve do povratka u „Čarapićev Brest“.

Sledećeg dana, u subotu, 18. septembra 2010. u organizaciji Turističke organizacije Voždovca u Sportskom Centru „Voždovac“ na Banjici priređen je program „KULTURNO UMETNIČKO NASLEĐE“. Pesme i igre naroda Srbije predstavila su voždovačka kulturno umetnička društva „Lira folklor“, „Vojvoda Stepa“, „Milan Milićević“ „Radost“ i O.Š. „Veselin Masleša“. Manifestaciju je otvorio dr Dragan Vukanić, predsednik opštine Voždovac, koji je svim učesnicima poželeo mnogo uspeha, izrazivši nadu da će sličnih manifestacija na Voždovcu biti sve više.

Istog dana u holu Sportskog centra svi posetioci mogli su da vide izložbu ikona, koja je bila otvorena od 17 do 21 čas.

Поделите вест: