ODRŽAN MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI TURNIR U ŠUMICAMA

U Centru za kulturu i sport ”Šumice” u subotu, 4. septembra 2010. godine članovi Veća opštine Voždovac Goran Uskoković i Ivan Bakić svečano su otvorili prvi međunarodni turnir u ženskoj košarci za juniorke.

Tom prilikom Ivan Bakić u znak zahvalnosti za razvoj ženske košarke na Voždovcu, uručio je povelju zahvalnosti i monografiju opštine Voždovac Božidaru Mitroviću, treneru i osnivaču ŽKK Voždovac. Bakić je izjavio, da će turnir postati tradicionalan i da će se održavati svake godine, a cilj je upravo razvoj ženskog sporta. Pružanjem alternative i bavljenjem sportom ujedno se uključujemo i u borbu protiv droge koja sve više zahvata naše društvo, a najugroženija populacija su upravo mladi.

Korak napred u borbi protiv droge biće napravljen ako voždovačke škole i centri za kulturu i sport ponude što više sportskih sadržaja omladini, a njihov rad bude stimulisan, zapažen i nagrađen.

Na turniru su učestvovale ekipe KK Voždovac, KK Crvena zvezda, KK Radivoje Korać i KK Kranjska gora iz Slovenije, a pobedu je odnela ekipa ŽKK Radivoje Korać.

Organizatori turnira su Opština Voždovac i Centar za kulturu i sport ‘

Поделите вест: