NASTAVLJAJU SE VOŽDOVAČKI LETNJI DANI

celti_ rhythm1U okviru nanifestacije VOŽDOVAČK LETNjI DANI trenutno je u toku akcija SVE ZA SREĆAN POČETAK ŠKOLSKE GODINE koja će trajati do 12. septembra 2010. godine. U nedelju je nastupao CELTIC RHYTHM, trupa irskog plesa, koja je decu i roditelje zabavljala svojim izuzetnim plesom, upoznala ih sa kulturom Irske, nastankom i istorijom irskog  plesa.

Prethodnih dana najmlađe je uveseljavao Peđolino, dok su šampioni tanga Srbije učili decu prvim koracima tanga. Književnica Rusija Marinković čitala je poeziju i na zabavan način kroz dečije slike i pesme govorila o ekologiji. Takođe su na manifestaciji gostovale  razne slikarske radionice, sportska društva, Kapuera… Izuzetno posećen maskenbal za decu i roditelje će zbog velikog interesovanja biti ponovljen 4. septembra 2010. godine. Mališani će imati priliku da uče da vezu, slikaju na platni, šiju…

Narednih dana održaće se klikerijada, lastišijada, deca će čitati svoju poeziju, glumiće, pevati, recitovati, pokazivati svoje sportske veštine i mnogo toga, svakodnevno od 18 do 20 časova. Prodaju se i slike donacija Andereje Martinović, a od prodaje biće kupljeni pokloni manastiru Vavedenje. Takođe moći će da se kupe i rukotvorine dece sa smetnjama u razvoju.

Podelite vest: