OTVOREN ŠAMPIONAT SVETA U TENISU ZA NOVINARE

otvaranje sampionata u tenisu1Na teniskim terenima Sportskog centra “Voždovac” u ponedeljak, 16. avgusta 2010. godine, otvoren je 33. Šampionat sveta u tenisu za novinare na kojem učestvuje 160 novinara iz 22 zemlje. Igra će se u 17 kategorija, uzrasta od 20 do 70 godina.

Ovo takmičenje je, prema rečima Čedomira Šoškića, predsednika Asocijacije novinara tenisera Srbije, važno za Beograd, a novinari će moći bolje da upoznaju glavni grad i naše gostoprimstvo. On  je još dodao da je ovo ujedno i način da se Srbija predstavi u boljem svetlu.

Predsednik opštine Voždovac dr Dragan Vukanić otvorio je turnir i poželeo novinarima da im ovo prvenstvo ostane u lepom sećanju.

Nadam se da će se  kao i do sad svet uveriti u tradicionalnu srpsku gostoprimljivost kao i da će nas novinari –  takmičari ponovo posetiti kao izveštači iz naše zemlje. Ovo je ujedno i prilika da se druge države upoznaju sa sportskim  potencijalima naše opštine – istakao je dr Vukanić.

Plivač Milorad Čavić rekao je da su mu novinari pružali veliku podršku na akmičenjima i u osvajanju medelja i da je on danas došao na Banjicu da njih bodri.

– Za ovaj turnir, može se reći da je veliki poput Roland Garosa, Vimbldona, US i Australija opena, ocenio je predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović.

– Organizatori su se potrudili maksimalno. Nadam se da ćete uživati u Beogradu i vrhunskom tenisu – naglasio je Živojinović.

– Egzibicioni meč odigrali su ministar za dijasporu mr Srđan Srećković i poznati kompozitor i pevač Zoran Kiki Lesendrić.

Поделите вест: