ŠEST MESECI NOVOG VOŽDOVCA

dsc_0190Prethodnih dana navršilo se pola godine od konstituisanja nove, naprednjačko-narodnjačke vlasti na Voždovcu. To je ujedno i bio povod da dr Dragan Vukanić, predsednik opštine Voždovac, javnosti predstavi rezultate rada svog tima u proteklih šest meseci.

-Uprkos oskudnim finasijskim sredstvima novo rukovodstvo za kratko vreme započelo je mnoge poslove i projekte koji su omogućili bolji život svih stanovnika Voždovca. Jedna od najboljih  vesti je da je završena ambulanta sa pratećom apotekom u selu Zuce, koja je, sramno, nekoliko puta otvarana za potrebe kampanje DS, ali nije imala upotrebnu dozvolu, ni struju, ni vodu, niti ostali prateći sadržaj. Uvedena je struja, opremljen je unutrašnji ambijent i obezbeđene su sve potrebne dozvole te je ambulanta stavljena u službu Doma zdravlja Voždovac. Nova opštinska vlast je tokom zimskih meseci podelila skoro 50 tona uglja i 50 metara kubnih drva za najugroženije porodice i to ne iz opštinskog budžeta, već uz pomoć donacija. Raspisan je i javni konkurs za dodelu građevinskog materijala izbeglim i raseljenim licima. Do sada je obrađeno 30 zahteva. Podignut je i Centar za talente, a opština je bila i pokrovitelj Međunarodnog rvačkog turnira, dok je KUD „Šane“, Stari Dušanovac, nabavljena kompletna oprema – istakao je Vukanić. Humanitarna pomoć od 400 hiljada dinara podeljena je, prema njegovim rečima, socijalno najugroženijima, dok je za razvoj sporta raznim sportskoim društvima i pojedinim sportistima uručeno preko 600 hiljada dinara.

-Nagrađeni su đaci generacije svih osnovnih i srednjih škola kao i vukovci. Svi su dobili po pet hiljada dinara, komplet knjiga i vaučer po učeniku od 100 hiljada dinara za srednjoškolce i 50 hiljada za osnovce za školu računara. Sredstva je obezbedila firma „Netline group“, vlasnika inženjera Dalibora Joknića. Prostorije u opštini koje su ranije služile kao restoran koji je zatvoren odlukom ministarstva finasija ustupljene su deci za dnevni boravak i radionice. Što se tiče predškolskih ustanova tu je u saradnji sa gradskim sekretarijatom za predškolske ustanove dogovoreno da se deset predškoslih ustanova adaptira na teritoriji Voždovca. U planu je i realizacija izgradnje lakomontažne sportske hale u Ripnju. U Jajincima se gradi druga hala, dok će treća biti u Kumodražu. Prioritet nam je škola u Pinosavi koja je bez krova. Četrnaest osnovnih škola biće renovirano. Predviđeni su i radovi na Domu zdravlja „Minel“ u Ripnju. Završili smo asfaltiranje puteva u sedam podavalskih mesnih zajednica, a pri kraju je i izgradnja vodovoda u Pinosavi. I u Ripnju i Kumodražu prioritet je vodovod, dok je u Jajincima izgradnja gasovoda pri kraju i nastaviće se ka Selu Rakovica. Takođe, opština je završnoj fazi da reši problem groblja u Pinosavi, Belom potoku i Ripnju – naglasio je predsednik opštine Voždovac.

Поделите вест: