BRATIMLJENJE VOŽDOVCA I NEVESINJA

Voždovac i Nevesinje od danas su bratske opštine. Naime, predsednik opštine Voždovac dr Dragan Vukanić i načelnik opštine Nevesinje Branislav Miković potpisali su u četvrtak, 8. jula 2010. godine, Sporazum o saradnji u Svečanoj sali GO Voždovac. Pored mnogobrojnih zvanica, kako iz Beograda tako i iz Republike Srpske, tom činu je prisustvovao i NJKV Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević. Ova povelja je, prema rečima Branislava Mikovića, potpisana sa braćom.

– Nevesinje i Republika Srpska prolaze kroz teška i burna vremena. Sporazum o bratimljenju naših opština potpisan je na dobrobit celog srpskog naroda – istakao je Miković.

Prvi čovek Voždovca dr Dragan Vukanić objasnio je da je za datum potpisivanja izabran dan između dva letnja sveca, Ivanjdana i Petrovdana.

– Zajedno moramo da radimo za dobro naše dece i svih nas, nije važno s koje strane Drine – podvukao je dr Vukanić.

NJKV Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević rekao je da mu je izuzetno drago što je potpisan tako značajan sporazum za obe opštine.

– Nadam se da će se ta saradnja produbiti i u budućnosti. Živimo u teškim vremenima koja nas teraju da budemo mudri i složni. Zajedno sa drugim narodima moramo učiniti sve za bolju budućnost naše dece – naglasio je NJKV Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.

Za bogat kulturno-umetnički program pobrinuli su se KUD „Ravna Gora“ iz Sidneja (Australija) i voždovačko kulturno-umetničko društvo „Lira“, pesnik Rajko Petrov Nogo, glumac Ivan Vučković, doajen televizijskog novinarstva Dina Čolić – Anđelković i voždovački guslar Miroslav Tanović.

Поделите вест: