IZRAELSKI AMBASADOR POSETIO VOŽDOVAC

Ambasador Izraela u Srbiji Artur Kol posetio je u sredu, 30. juna 2010. godine, opštinu Voždovac. Tokom skoro jednoipočasovnog razgovora istaknuto je da je saradnja između srpskog i jevrejskog naroda dobra, ali da je treba produbiti.

Istraživanje koje smo sproveli pokazuje da Srbi imaju dobro mišljenje o našem narodu, ali da malo znaju o Izraelu. Zbog toga bi poboljšati našu saradnju na ekonomskom i kulturnom planu – naglasio je izraelski ambasador.

Podsećajući na prijateljske istorijsko prijateljstvo između Srba i Jevreja predsednik opštine Voždovac dr Dragan Vukanić složio se da dobre odnose između dva naroda treba da prati i povećana ekonomska saradnja.

Privrednici Voždovca i Izraela trebalo bi više da sarađuju zbog čega su im vrata naše opštine uvek otvorena. Predlažemo i da se sredinom septembra održe „Dani jevrejskog naroda na Voždovcu“ – predložio je predsednik opštine Voždovac. Izraelski ambasador Artur Kol i predsednik opštine Voždovac dr Dragan Vukanić pokrenuli su inicijativu da se u znak sećanja na Jevrejske žrtve iz Drugog svetskog rata na strelištu u Jajincima postavi spomen obeležje.

Podelite vest: