UREĐENJE ZELENIH POVRŠINA NA VOŽDOVCU

На притужбе грађана насеља Медаковић из улице Радована Симића Циге око неуређених површина између зграда, лично се огласио др Драган Вуканић, председник општине Вождовац који је изашао на терен да уочи проблеме.  Инспекција општине Вождовац је донела решење о уклањању ове депоније у улици Радована Симића Циге, међутим како у буџету до сада није предвиђена ставка за исто, то ће општина прво регулисати могућност финансирања уклањања депонија, на основу чега ће се ова површина  касније уредити.
  
Поред тога председник др Вуканић је напоменуо да ће, што се тиче осталих зелених површина и паркова на Вождовцу, општина уз помоћ Градског зеленила, са којим има одличну сарадњу, настојати да искористи и осмисли уређење, не на рачун бетона и асфалта, већ очувања зеленила и простора за рекреацију, као и за најмлађе. У том циљу општина Вождовац ће планирати уређење спортских терена, што својим, што донаторским средствима, за све основне спортове.
  
Све зелене површине које су у вождовачким насељима угрожене од стране непрописно паркираних аутомобила ће се у сарадњи са Градским зеленилом сачувати и обезбедити заштитним оградама, мрежом и сл.
  
Председник је истакао како је управо у току тендер  за изградњу хале у Рипњу, где ће се за исту цену, уместо класичне балон хале добити хала од панел плоча, која се много лакше зими загрева.

Поделите вест: