45 DANA NOVOG OPŠTINSKOG RUKOVODSTVA

45danaPredsednik opštine Voždovac dr Dragan Vukanić predstavio je na današnjoj konferenciji za novinare rezultate novog opštinskog rukovodstva za proteklih 45 dana.

Nova opštinska vlast je ukinula troškove reprezentacije i plaćanje  računa za mobilne telefone iz opštinske kase, čime je ostvarena znatna ušteda u budžetu. Počela je sa radom i nova moderno opremljena ambulanta u Zucu, koja će biti na raspolaganju svim žiteljima podavalskih naselja.

Predsednik je najavio nove investicije u vrtićima na opštini Voždovac, obnovu Doma kulture u Belom  potoku, gasifikaciju u Jajincima, kao i otvaranje kancelarije za paraplegičare na mestu dosadašnje kafane uz opštinski Uslužni centar.

Tom prilikom dr Vukanić je ukazao i na brojne zloupotrebe u radu prethodnih organa vlasti.

– Oni su samo za izgradnju ”Pazl grada” na Banjici koji deca uopšte ne koriste potrošili čak 24 miliona dinara. Najmanji telefonski račun u sportskom centru ”Šumice” iznosio je 220 hiljada dinara, a najveći 480 hiljda dinara. Na reprezentacije su u 2009. godini potrošili 750 hiljada dinara, dok smo mi tokom ove zime naugroženijim građanima podelili 46,1 tona uglja kao i 60 kubika drva. Takođe podeljen je i građevinski materijal raseljenim i izbeglim licima – istakao je Vukanić.

Поделите вест: