OTVARANJE AMBULANTE U SELU ZUCE

Predsednik opštine Voždovac dr Dragan Vukanić u sredu, 3. marta 2010. god., predao je ključeve nove ambulante u voždovačkom naselju Zuce (ul. 14. Nova br 1) na korišćenje direktorki Doma zdravlja Voždovac, dr Dragani Nalić.

Na osnovu odluke Skupštine Opštine Voždovac, kao ugovarača radova, predata je na korišćenje Domu zdravlja Voždovac ambulanta u selu Zuce, površine 140 m2, koju je Opština izgradila svojim sredstvima.

Ambulanta je izgrađena u skladu sa najvišim evropskim standardima, a u okviru nje se nalaze lekarska i stomatološka ordinacija, soba za intervencije, kao i apoteka, koju je JP „Poslovni prostor Voždovac“ danas predao na korišćenje Apotekarskoj r.o. Beograd na neodređeno vreme.

Ono što je važno jeste da je prilaz ambulanti prilagođen najstarijim sugrađanim, majkama sa decom, kao i osobama sa invaliditetom. Nivo higijene je značajno unapređen izgradnjom odvojenih sanitarnih čvorova sa posebnim toaletom za osobe sa invaliditetom. Zgrada je opremljena i sopstvenim parnim grejanjem.

Puštanjem u rad nove ambulante žiteljima podavalskih naselja biće znatno pristupačnije da ostvare prava primarne zdravstvene zaštite.

Поделите вест: