SARADNJA VOŽDOVCA I GRČKOG OSTRVA KEFALONIJA

d.vukanic-dionisisNačelnik okruga Kefalonije i Itake Georgatos Dionisis posetio je danas, 23. februara 2010. godine predsednika Opštine Voždovac dr Dragana Vukanića. „Naše opštine vezuje dugogodišnja saradnja na kulturnom planu, koju  želimo da učvrstimo i proširimo na privrednom, trgovinskom, turističkom i sportskom novou“, istakao je gost iz Kefalonije i pozvao predsednika Opštine Voždovac da sa saradnicima  poseti Kefaloniju. Do tada će biti pripremljen protokol o saradnji koji će definisati sadašnje bratske odnose opština.

Predsednik Voždovca je upoznao goste sa značajem i položajem Voždovca i mogućnostima turističke znamenitosti Avale, čije potencijale treba iskoristiti,  o čemu se danas ozbiljno razmišlja u jednoj od najvećih beogradskih opština. Prvi put sam u Srbiji, otkrio je gost,  osećam se kao prijatelj među svojima. Tome su jako  doprinela  gostovanja brojnih KUD-a iz Srbije koja su poslednjih godina gostovala  21. maja  kada  se proslavlja kao Dan spajanja Kefalonije sa Grčkom. “Dođite u Odisejevu kuću”, pozvao je načelnik okruga Kefalonije i Itake svog beogradskog kolegu. Kao kuriozitet treba istaći da su gost i domaćin dečiji  lekari, dr Vukanić mikrohirurg, a dr Dionisis je pedijatar.

O aspektima buduće saradnje biće više reči prilikom posete Voždovca, 16. avgusta kada je Dan Sv. Gerasima, koji je zaštitnik ostrva, kojom prilikom će biti i potpisano Pismo dobrih namera o saradnji.

Поделите вест: