OBNOVA KUĆE VOJVODE STEPE

skupstina-v.stepaČlanovi  Opštinske Organizacije  potomaka i ratnika Srbije 1912.-1920. godine “Vojvoda Stepa Stepanović” održali su godišnju skupštinu i predstavili prioritete u radu za ovu godinu. U svih sedam podavalskih sela biće osnovane podružnice kako bi se postiglo podmlađivanje i omasovljenje kroz formiranje sportsko-rekreativnih sekcija  koje će najbolje okupiti nove članove. Istaknuto je da je to najbolja organizacija u gradu koja ima zavidnu izdavačku delatnost, dobru saradnju sa školama na opštini i odličnu bratsku saradnju sa podružnicama u Srbiji i iseljenicima u Americi.

Aktivnosti organizacije podržala je Ljiljana Malušić, pomoćnik predsednika opštine Voždovac koja je istakla da će novo rukovodstvo opštine nastojati da se obnovi rodna kuće Vojvode Stepe Stepanovića u Kumodražu, koja je proglašena dobrom od velikog značaja. Ona je dugi niz godina nedostupna javnosti i  zapuštena. Opština će je staviti u muzejsku funkciju, osposobiti izložbeni prostor i uraditi amfiteatar gde će leti biti organizovane škole slikanja, vajanja, pesnički susreti, književni konkursi učenika iz Srbije na teme iz baštine, istorije, poznatih ličnosti koji su živeli nas Voždovcu itd.

Opština je omogućila besplatnu kancelariju ovoj organizaciji u zgradi opštinske  uprave. Recital su priredili učenici škole “Stepa Stepanović” iz Kumodraža koji su postali novi članovi organizacije.

Поделите вест: