OTVOREN „PAZL GRAD“

U naselju Banjica, na uglu ulica Crnotravske i Borske, u petak 17. jula o.g. Ljiljana Jovčić, sekretar za dečiju zaštitu i Goran Lukačević, predsednik Privremenog organa opštine Voždovac, otvorili su novoizgrađeni „PAZL GRAD“ – dečji zabavni park. Ovo je jedinstveni zabavni park na Balkanu, namenjen deci Beograda, koji je izgrađen po svim važećim evropskim standardima bezbednosti najmlađih.

Zabavni sadržaji u „Pazl gradu“ namenjeni su deci svih uzrasta. Ovaj prostor za zabavu otvorenog je tipa i dostupan svim beogradskim mališanima, kao i njihovim roditeljima. Kružni montažni objekat površine je oko 750 m2, na tri nivoa, prečnika 30 m, čiji raznobojni zidovi podsećaju na delove slagalica – puzle. Svaki sprat ima po 250 m2, a projektovana visina parka je 12 m. Radi povećanja sigurnosti najmlađih, podovi „Pazl grada“ napravljeni su od gume, svi rekviziti su obli, napravljeni od ekoloških boja i materijala, a ceo objekat je od mekog drveta, jer se pre svega mislilo na bezbednost dece.

Izvođač radova je preduzeće Kreativni gradski centar d.o.o – „Đepeto“, a vrednost svih izvedenih radova na objektu je 29.064.400,00 din.

Поделите вест: