NOVI IZBORI NA TRI BIRAČKA MESTA

Opštinska izborna komisija Voždovca, nakon zasedanja 08. juna donela je Odluku o poništavanju izbora za odbornike u Skupštini gradske opštine Voždovac, koji su održani 07. juna 2009. godine, na sledećim biračkim mestima: BM 28 – na Pašinom brdu, BM 66- u Belom Potoku i BM 74- u Ripnju, usled utvrđene nepravilnosti u sprovođenju izbora.  
  
Ponovni izbori će se održati u roku od sedam dana od dana održavanja izbora. Shodno ovoj odluci, Voždovčani će na tri birališta izaći ponovo u nedelju, 14. juna ove godine.

Zapisnici sa navedena tri biračka mesta nisu usvojeni iz sledećih razloga:

– BM 28 – u biračkoj kutiji pronađen je jedan glasački list više od broja izašlih birača, što je uneto i u zapisnik o radu biračkog odbora.
– Na BM 66 zapisnik nije usvojen zbog činjenice da od 11 potvrda o glasanju van biračkog mesta, 10 potvrda nije potpisano od strane birača, već  samo od strane članova biračkog odbora.
– Za BM 74 u Ripnju, zapisnik nije usvojen zbog činjenice da od 13 potvrda o glasanju van biračkog mesta, 5 potvrda nije potpisano od strane birača, već samo od strane članova biračkog odbora.
    
Nakon okončanja izbornog procesa na Voždovcu, znaće se i konačni rezultati.

Поделите вест: