JOŠ ČISTIJI VOŽDOVAC

Opština Voždovac u saradnji sa JKP ”Gradska čistoća” započinje akciju čišćenja svih većih deponija na Voždovcu, a prostori na kojima se stvaraju divlje deponije ubuduće će biti ograđeni stubićima, kako bi se te lokacije zaštitile od ponovnog nagomilavanja otpada.

Tokom 2008. godine sa teritorije Voždovca uklonjeno je ukupno 1220 m3 raznog otpada, a od početka 2009. godine uklonjeno je 764 m3 otpada sa divljih deponija. Pored navedenog, opština je u nekoliko navrata samostalno finansirala čišćenje lokalnih deponija i odvoženje otpada na gradsku deponiju.

Zahvaljujući dobroj saradnji opštine Voždovac i JKP „Gradska čistoća“ do sada je na najugroženijim lokacijama postavljeno 86 novih kontejnera, uklonjeno preko 40 divljih deponija, a u podavalskim naseljima Ripanj, Pinosava, Zuce i Beli potok tokom ove i prethodne godine podeljeno je blizu 1700 individualnih PVC kanti za domaćinstva.

Predsednik Privremenog veća opštine Voždovac Goran Lukačević pozvao je Voždovčane da se priključe akciji uređenja i čišćenja Voždovca i daju svoj lični doprinos uređenju životne sredine i svog okruženja.

Podelite vest: