UREĐENJE VOŽDOVAČKOG PARKA NA AUTOKOMANDI

Prilikom obilaska Voždovačkog parka na Autokomandi, koji se prostire imeđu ulica Bul. oslobođenja i Vojvode Stepe, direktor JKP ”Zelenilo Beograd” Radovan Draškić najavio je projekte sanacije zelenih površina koji će tokom 2009. godine biti realizovani na teritoriji opštine Voždovac.

Draškić je istakao da je završen projekat generalne rekonstrukcije Voždovačkog parka, a predviđeni radovi izvodiće se o kraja godine u dve faze: prva faza obuhvata obezbeđenje prostora kako se isti ne bi dalje degradirao, a druga faza koja se planira početkom juna meseca podrazumeva preuređenje zasada, dizanje krošnji, izgradnju novih staza, novu rasvetu, potpuno novi mobilijar.

Mnogi voždovački parkovi i zelene površine između stambenih blokova biće oplemenjene i uređene. Tokom godine, na predlog opštine vršiće se intervencije uređenja zelenih pojasa na preko 70 mini-lokacija, a u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne poslove. U svakoj voždovačkoj mesnoj zajednici biće uređena bar 2-3 nova terena i dečja igrališta.

Поделите вест: