NOVA AMBULANTA U ZUCU

LETAK ZUCE 1.epsU naselju Zuce započeta je izgradnja nove, savremene ambulante, koja će žiteljima podavalskih naselja znatno približiti i poboljšati zdravstvene usluge. Sa dosadašnjih 94m2, površina ambulante koja se nalazi u ulici 14. Nova broj 1,  biće povećana na 274 m2, sa mogućnošću kasnije dogradnje još jednog sprata, ukoliko bude bilo potrebe.

Ambulanta će biti izgrađena u skladu sa najvišim evropskim standardima u okviru koje će se nalaziti stomatološka ordinacija, lekarska ordinacija, soba za intervencije, kao i apoteka. Ambulanta će imati sopstveno parno grejanje.

Prilikom izrade projekta vodilo se računa i o pristupu u zgradu, tako da je prilaz prilagođen našim najstarijim sugrađanima, majkama sa decom kao i osobama sa invaliditetom. Nivo higijene će biti značajno unapređen izgradnjom odvojenih sanitarnih čvorova sa posebnim sanitarnim čvorom za osobe sa invaliditetom dok će zgrada  biti opremljena sopstvenim centralnim grejanjem.

Vrednost radova je 14,5 miliona dinara, a  planirano je da zgrada bude izgrađena za tri meseca. Radove  finansira opština Voždovac.

Podelite vest: