ODGOVORNI SVOJIM KOMŠIJAMA

Nakon svake održane sednice, sud je bio prinuđen da razmatra žalbe opozicije na odluke skupštine, a o kakvim je pritiscima reč, svedoči i činjenica da je i sam sud u odlukama bio kontradiktoran. Bez obzira što su ključne odluke Okružnog suda potvrdile legitimitet izabranim predstavnicima i legalnost donetih akata, funkcioneri Opštine smatraju da je ugled opštine u javnosti narušen iskrivljenom slikom koju su predstavnici opozicije kreirali i van skupštinske sale, kao i na sednicama Skupštine grada i republičkog parlamenta – izjavio je Lukačević.

Pored njega, ostavku je juče podneo i predsednik Skupštine opštine Branko Arsenijević.

„Sednice Skupštine su održavane u neparlamentarnoj atmosferi, gde su predstavnici opozicije u više navrata vređali svoje kolege odbornike i otimanjem skupštinskog materijala pokušavali da prekinu započeta zasedanja”.

Lukačević je uveren da će koalicija koja je dobila potrebno poverenje građana na prošlim izborima, imati još veću podršku građana na novim izborima, te da opozicija više neće biti u situaciji da opstruiše rad Skupštine i samim tim usporava projekte koji su bitni za razvoj opštine Voždovac…………………………………………..

„Kao ljudi koji su odgovorni svojim komšijama, nećemo odustati od svojih ciljeva, pod kojim podrazumevamo nastavak izgradnji ambulanti, uređenje i izgradnju dečijih vrtića, dalju gasifikaciju, izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, uređenje svih voždovačkih naselja, kao i pomoć našim sugrađanima kojima je ona najpotrebnija”, naglasio je Lukačević.

Ove ostavke su ujedno i inicijativa upućena Gradonačelniku i Skupštini grada Beograda da se u što kraćem roku raspišu i sprovedu vanredni lokalni izbori na Voždovcu, što je u najboljem interesu žitelja opštine Voždovac.

Podelite vest: