RAZREŠEN PROBLEM SANACIJE VRTIĆA

Na sastanku predstavnika opštine Voždovac i roditelja mališana upisanih u voždovački vrtić ”Mila Jeftović”, održanom u četvrtak, 25. septembra o.g. roditeljima je objašnjeno koji su sve koraci preduzeti kako bi u najskorije vreme otpočela sanacija i adaptacija pomenutog objekta.

Kako je na urgenciju predsednika opštine Gorana Lukačevića, uz razumevanje problema od strane Zemljišno-knjižnog odeljenja Drugog opštinskog Suda u Beogradu, posle 47 godina konačno izvršena uknjižba prava korišćenja zemljišta na kome se nalazi vrtić u korist opštine Voždovac, stvorili su se uslovi da opština izda potrebne akte za sanaciju postojećeg objekta.
  
Imajući u vidu da je već sproveden postupak javne nabavke od strane Sekretarijata za socijalnu i dečju zaštitu, očekuje se da izvođač radova pristupi sanaciji u najkraćem roku. Grad Beograd će obezbediti neophodan inventar za opremanje vrtića, a već početkom sledeće godine biće raspisan tender za nabavku mobilijara, kojim će biti obuhvaćeni i rekviziti za uređenje dvorišta ovog vrtića.
  
Predstavnici opštine na ovom sastanku zahvalili su se Kabinetu gradonačelnika i Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda na pomoći u prevazilaženju prepreka, kao i roditeljima na razumevanju i strpljenju na putu ka pronalaženju najefikasnijeg rešenja ovog problema.

Поделите вест: