DECA BEZ RODITELJSKOG STARANJA U POSETI ETNO DOMAĆINSTVA NA MEDVEDNIKU

Domaćinstvo Milovana i Dragice Stepanović iz mesta Suvodanje kod Valjeva, ugostilo je 17 mališana bez roditeljskog staranja sa Voždovca, iz dva doma za nezbrinutu decu ” Moša Pijade” i ”Jovan Jovanović Zmaj”.

Deca će petnaest dana uživati u podnožju planine Medvednik u zdravoj sredini i čistom vazduhu. Domska deca će biti u prilici da se upoznaju s tradicijom srpskog naroda koja je ovde ostala autentična i očuvana. Šetnjama planinskim stazama netaknute prirode upoznaće se sa lekovitim travama, mnogobrojnim domaćim životinjama i raznovrsnim poljoprivrednim radovima. Takođe će obići kulturno istorijske znamenitosti, spomenike i manastire koji se nalaze u okolini ovog mesta.

Na inicijativu Dragice Stepanović, vlasnice etno gazdinstva, organizatori boravka mališana su: Udruženje poslovnih žena Beograd i Komisija za ravnopravnost polova opštine Voždovac, uz stručnu pomoć gradskog Centara za socijalni rad – Odeljenje Voždovac.

Kompletan boravak dece je besplatan, kao i prevoz koji je obezbedilo preduzeće ”Fudeh” iz Beograda, za osveženje dece se pobrinuo ”Knjaz Miloš”.

Поделите вест: