KANCELARIJA ZA MLADE

kancelarijaU Centru za kulturu i sport ”Šumice”, Ustanička 125 c  u četvrtak, 24. aprila o. g. otvorena je  Kancelarija za mlade na opštini Voždovac.

Svečanom otvaranju prisustvovala je ministarka omladine i sporta Srbije  Snežana Samardžić-Marković i predsednik opštine Voždovac Goran Lukačević, kao i predstavnici đačkih parlamenata škola sa teritorije Voždovca. Program su otvorili izvođači malog kamernog gudačkog orkestra Muzičke škole Petar Konjović, a zatim su svi prisutni mogli da vide zanimljiv program karate kluba „Nipon“ koji vodi naša čuvena karatistkinja Tanja Petrović i demonstraciju tehnike bacanja male džudistkinje Ane Ranđelović, dobitnice 140 medalja,  Džudo kluba Voždovac.

Ministarka Snežana Samardžić-Marković je istakla da je u Srbiji do sada otvoreno samo 28 Kancelarija za mlade i da je opština Voždovac na ovaj način otvorila mesto gde će mladi moći svoje inicijative da sprovedu u delo.

Otvaranje kancelarije trebalo bi da poboljša kvalitet života mladih na Voždovcu i pruži pomoć i podršku za realizaciju svojih ideja. Kancelarija će se baviti mladima od 10-26 godina, a obrađivaće više oblasti kao što su: obrazovanje, zapošljavanje, sportske aktivnosti, zaštita životne sredine i druge aktuelne teme. Projekat otvaranja Kancelarije pomoglo je Ministarstvo sporta i omladine Republike Srbije, a opština Voždovac je obezbedila prostor u CKS „Šumice“, opremila kancelariju nameštajem i računarom, a za početak će svim mladima sa inicijativama na usluzi biti koordinator kancelarije ispred Opštine Savić Milan.

Podelite vest: