PODELJENI PEHARI I MEDALJE ŠAHISTIMA

Predsednik opštine Voždovac Goran Lukačević, zamenik predsednika Dragan Čović i član veća zadužen za sport Jovan Smiljanić, su 24. decembra o.g. u zgradi opštine Voždovac svečano uručili pehare i medalje najboljim mladim šahistima – višestrukim šampionima Beograda i Srbije, povodom nedavno održanog prvenstva učenika u šahu voždovačkih osnovnih škola. Najuspešniji sa ovog takmičenja plasirali su se na prvenstvo Beograda, na kojem su do sada učenici voždovačkih škola postizali odlične rezultate.

Prilikom svečanog prijema predsednik Lučakević je čestitao na uspehu svim malim šahistima koji su pokazali zavidne rezultate u ovom najstarijem misaonom sportu, zahvaljujući kojima je opština Voždovac, kad je šah u pitanju, zauzela visoka mesta u Gradu i Republici. Pehar za osvojeno prvo mesto osvojila je OŠ „Vuk Karadžić“ iz Ripnja, dok su drugo i treće mesto zauzele škole „Milan Đ. Milićević“ i „Karađorđe“.

Ovo već tradicionalno takmičenje sprovedeno je u okviru akcije „ŠAH U ŠKOLE – DECA GA VOLE“, a organizator je šahovski klub „Ripanj“ čiji učenici beleže stalni šahovski napredak i učesnici su gradskih i republičkih takmičenja. Dosadašnji zapaženi uspesi šahista ovog voždovačkog šahovskog kluba su: šampioni Srbije (2006.), trostruki uzastopni šampioni Beograda (2004, 2005. i 2006. godine) i vicešampioni Srbije (2005.).

Поделите вест: