ШУМИЦЕ НАСТАВЉАЈУ СА РАДОМ – ОДЛУЧЕНО НА СКУПШТИНИ

Одборници су на 16. седници Скупштине ГО Вождовац, одржаној 5. фебруара 2016. године, усвојили извештај о раду председника Општине, Управе, Правобранилаштва и Заштитника грађана ГО Вождовац за 2015. годину, као и извештајe о раду ЈП „Пословни простор“, Спортског центра „Вождовац“ и Народног универзитета „Светозар Марковић“.

Скупштина је донела Одлуку о првом ребалансу буџета Градске општине Вождовац за 2016. годину, сачињену у складу са Законом о буџетском систему, а основне измене се односе на свођење пренетих средстава из 2015. године на стварно стање са салдом на рачуну 31.12.2015. године, с обзиром да је Одлука о буџету за 2016. годину донета пре завршетка календарске године.

У оквиру 3. тачке дневног реда изгласана је Одлука о преносу права коришћења и управљања објектима, односно о пословном простору који користе месне заједнице и који се сада преноси на управљање и коришћење ЈП „Пословни простор Вождовац“.

Одборници су донели и Одлуку  о преносу права  коришћења и управљања објектом у Устаничкој 125/1 у Београду утврђеном од стране Већа општине 02.02.2016. године.

Већином гласова Скупштина је донела Одлуку о укидању Центра за културу и спорт „Шумице“, на основу које се спроводи и поступак редовне ликвидације. Предлажући доношење ове одлуке Веће општине је имало у виду тешко материјално стање овог центра,  због чега није могуће остварити сврху оснивања ове установе, као и чињеницу да редовним пословањем и активностима установе није могуће отклонити поменуто стање. Протоколом о сарадњи Града Београда и Градске општине Вождовац, који је сачињен у складу са постигнутим договором о мерама које је потребно предузети, обезбеђена су средства за ликвидацију Центра за културу и спорт „Шумице“ у износу од 100 милиона динара.

Обраћајући се одборницима, председник ГО  Вождовац Александар Савић подсетио је на разлоге због којих се „Шумице“ данас налазе у катастрофалном стању. „Агенција за буџетску инспекцију је утврдила бројне неправилности, недостатке и ненаменско трошење буџета 2008. и 2009. године. Најмањи телефонски рачун у „Шумицама“ био је 220.000, а највећи 480.000 динара, Због тадашњег општинског руководства које је своју репрезентацију усмеравало преко ЦКС „Шумице“, са њиховог рачуна у 2008. години дато је 850.000, а 2009. године 750.000 динара. У кафићу „Форест гај“ уз пиће куповале су се и цигарете, а чак се појављује и рачун за храну за канаринце“.

Он је објаснио да ће доношењем нове Одлуке, објекат „Шумице“, све покретне ствари и управљање њима преузети ЈП „Пословни простор Вождовац“, а да ће објекат вршити функцију спровођења спортских и културних садржаја као и до сада, тако да грађани неће осетити да се било шта променило у погледу услуга које се пружају.

На крају скупштинске седнице Александар Савић поднео је оставку на функцију председника општине Вождовац, са жељом да се изађе на изборе након двогодишњег руковођења Општином и провери воља Вождовчана. Скупштина је донела Решење о утврђивању престанка мандата председника Градске општине Вождовац са 05.02.2016. године, а на основу тога и Решење о утврђивању престанка мандата заменика председника Градске општине Вождовац и свих чланова Већа.

Поделите вест: