ВЕЋЕ ОПШТИНЕ

На седници Скупштине Градске општине Вождовац, одржаној 04. септембра 2020. године за чланове Већа ГО Вождовац изабрани су:

Драган Животић
Канцеларија бр. 70
Е-пошта: dragan.zivotic@vozdovac.rs

Рођен је 27. јуна 1972. године у Београду. Завршио је средњу електротехничку школу Никола Тесла у Београду, а потом и факултет за менаџмент Универзитета „Унион“ Никола Тесла у Београду, смер пословна економија и стекао звање дипломирани економиста.
Радио је на пословима управљања и руковођења у различитим фирмама, а од 1999. године био је власник приватне фирме где је успешно радио на пословима маркетинга и руковођења са преко 20 запослених. 2015. године на Скупштини Градске општине Вождовац именован је на место заменика директора Установе спортски центар „Вождовац“. Од 01.09.2016. године на Скупштини општине Вождовац именован је на место директора Установе спортски центар „Вождовац“.
Ожењен је, отац троје деце.

Милан Мратинковић
Канцеларија бр. 73
Е-пошта: milan.mratinkovic@vozdovac.rs

Рођен је 19. јула 1979. године у Београду на Вождовцу, где и даље живи и ради. На  Факултету пословних студија завршио је основне студије, а магистратуру на Факултету за Јавну управу Универзитета у Љубљани, са магистарским радом „Локални економски развој у земљама кандидатима за чланство у ЕУ“.
Своју каријеру почиње ангажовањем при Министарству Економије у сектору за страна улагања и концесије на имплементацији стратегије страних улагања и спровођењу „One stop shop“ пројекта за инвеститоре. Након, ангажовања у Министарству радно искуство наставља у приватном сектору на пословима руководиоца у више реномираних компанија.  Од 2011. године запослен је у приватном дому здравља у којем обавља функцију Директора продаје, а затим и Генералног директора. 2015. године своје знање до тада стечено користи за покретање сопственог посла, те оснива консултантску кућу у области административних послова и јавних набавки. У том периоду сарађивао је са домаћим и иностраним партнерима у области медицинског туризма, јавних набавки и инвестиција, а до постављања на функцију члана Општинског већа био је партнер приватној Поликлиници и одговорно лице једног привредног субјекта.
Део свог живота провео је бавећи се хуманитарним радом, а од 2020. године на челу је Међународне хуманитарне организације Банка хране Београд која је у систему Европске асоцијације Банака хране, те са том организацијом између осталог, даје свој допринос борби против пандемије COVID-19.

Миленко Аврамовић
Канцеларија бр. 71
Е-пошта: milenko.avramovic@vozdovac.rs

Рођен је 30. новембра 1958. године. Завршио је средњу Машинско техничку школу у Сарајеву 1978. године у звању машински техничар. Звање дипл. менаџер стекао је на Факултету за пословно индустријски менаџмент Унион у Београду 2013. године, а звање дипл. економиста стекао на Факултету за економију и инжењерски менаџмент (ФИМЕК) у Новом Саду 2014. године.

Радио је на пословима радника и пословође у СМР „Јагње“, Сарајево, БиХ од 1978-1987. године, био је власник СУР Босс, Сарјево, БиХ  од 1987-1992., сувласник, директор Хотел „Вучко“, Јахорина, БиХ од 1990-1992., предузетник „Микац“ д.о.о, Херцег Нови, ЦГ 1995-1996., предузетник „Микац“ с.т.р., Београд од 1997-2009. године. Обављао је послове стручног сарадника „АНГ Интернатионал“, Београд од 2000-2002. , координатора радилишта „Уна Метал, Нови Град, БиХ од 2004-2005., предузетника „А-Монт“, Београд од 2009-2011. и предузетника „Тим Енергокомерц“ Приједор, БиХ од 2012-2013. године.
У Градској општини Вождовац био је запослен на месту сарадника од 2016-2017. године, као технички серетар 2017-2018., а као стручни сарадник од 2018-2019. године. У Јавном предузећу „Пословни центар Вождовац“ радио је као координатор одржавања 2019. године.
Тренирао је и играо рукомет у РК „Жељезничар“ из Сарајева. Такође тренирао је карате у КК „Босна“.
Отац је двоје деце.

Дубравка Тадић
Канцеларија бр. 77
Е-пошта: dubravka.tadic@vozdovac.rs

Мастер дипломирани економиста, рођена је 1968. године у Београду, на ГО Вождовцу на којој су рођени и живели сви њени преци. Завршила је Основну школу „Веселин Маслеша“ као и средњу Другу економску школу, у Београду на ГО Вожодвац. Дипломирала је и одбранила Мастер рад на Економском факултету смер-предузетништво и маркетинг. Тренутно на докторским студијама са темом „Примена маркетинга у органима државне управе”.

У Влади Републике Србије радила је у периоду од 2000. до 2012. године. У Влади др Зорана Ђинђића 2000-2003. године обављала је послове шефа протокола у Кабинету председника. Током 2003. године у привременој Влади др Зорана Живковића обављала је функцију саветника. Од 2004. до 2008. године  у мандатима обе Владе др Војислава Коштунице обављала је функције саветника у Кабинету председника и учествовала у изради стандарда и методологија за потребе рада Владе; припреми методологије, анализи и препоруци за годишњи процес дефинисања стратешких приоритета; прикупљање, обраду и обједињавање материјала у вези са припремом предлога листе средњерочних и краткорочних стратешких приоритета коју Влада доноси; праћење примене аката Владе и анализа ефеката; праћење и учешће у јавној расправи у погледу заступљености усвојене политике и приоритета Владе. У мандату др Мирка Цветковића у периоду 2008-2011 била је у Генералном Секретаријату Владе Републике Србије у сектору за надзор и међународну сарадњу на пословима саветника и учествовала у изради и  анализи, припреми, имплементацији и представљању развојних пројеката у области европских интеграција; праћењу и познавању прописа Европске уније, учествовала у радним тимовима Владе Републике Србије у изради Стратегије стручног усавршавања државних службеника у РС и Стратегије развоја званичне статистике, као и у реализацији пројеката Радних тела Владе Републике Србије, везаних за Стратегију комуницирања о приступању Републике Србије у Европској Унији.

На место професора економске групе предмета у Другој економској школи у Београду долази 2012. године где је запослена и данас. Током рада у Другој економској школи предавала је економске предмете Статистику, Принципе економије, Пословну економију. Учествовала је у доношењу аката, уредби и одредби, и округлим столовима везаним за развојна постигнућа ученика основног и средњег образовања.

У досадашњем раду руководила је или учествовала у реализацији више научноистраживачких пројеката. Аутор и коаутор је великог броја публикација изложених на научно-стручним скуповима и објављеним у домаћим и иностраним часописима. Један је од организатора и аутора изборних и обавезних програма стручног усавршавања запослених у образовању, акредитованих од стране Завода за образовање и васпитање. У току досадашњег предавачког рада била је ментор ученицима и студентима који су освајали бројне награде на републичким, градским и осталим такмичењима. Области професионалног интересовања обухватавају Кризни менаџмент, Лидерство и стратешки менаџмент у Државној управи, Друштвено одговорно пословање, Корпоративне одговорности, Улога политичких лидера у комуницирању и преговарању.

На месту одборника ГО Вождовац бирана је у два мандата од 2014-2016. године и од 2016-2020. године.

Добитник је више признања (Грамате) за вишегодишње залагање и верност Православној Цркви и вери, од стране Српске Патријаршије, Епархије Шабачке, Епархије Ваљевске, као и добитни Грамате највишег реда Руске Православне цркве. За свој допринос на књижевном пољу и унапређењу културе уопште добитник је Грамате Српске Књижевне Задруге као и многих других посленика од речи пера и дела.
Говори енглески језик.
Мајка једне кћерке.

Љубиша Пејичић
Канцеларија бр. 71
Е- пошта: ljubisa.pejicic@vozdovac.rs

Рођен је 27. августа 1991. године у Београду. Завршио је ОШ „Лаза Костић“ и средњу Хемијско-технолошку школу. Дипломирани је правник, тренутно на мастер академским студијама на Факултету политичких наука Универзитета у Београду, смер политикологија.

У периоду од 2014-2016. године радио је у компанији „Меркатор С“ у сектору продаје. Од 2016-2019. године био је запослен у Установи „Вождовачки центар – Шумице“ на пословима техничке подршке. У периоду од 2017-2019. године  волонтирао је у адвокатској канцеларији „Макаи“. Од јануара 2019. до августа 2020. године запослен је у Установи „Вождовачки центар – Шумице“ као секретар Установе. Од 2019. године члан је Управног одбора Установе спортски центар „Вождовац“.
Говори енглески језик. Ожењен је.

Ивана Бањац
Канцеларија бр. 74
Е-пошта: ivana.banjac@vozdovac.rs

Рођена је 4. јула 1987. године у Београду. Завршила је XIII београдску  гимназију. Студирала је на Економском факултету Универзитета у  Београду  где стиче диплому економисте. Током студирања учествовала је на великом броју пројеката из области маркетинга и развоја предузетништва. Од 2012. године  радила је у компанији MetLife која послује у областима осигурања, финансијских услуга и бенефиција за заштиту запослених, као асистент генералног менаџера. Од 2013. године радила је у Societe Generale банци на пословима анализе кредитних фајлова, истраживању тржишта, формирању нових производа као и на сарадњи са пословним партнерима.
Од 2016. године када је изабрана за члана Већа Градске општине Вождовац била је задужена за сектор екологије, социјалне заштите и културе. Удата је и има сина.

Небојша Здравковић
Канцеларија бр. 72
Е-пошта: nebojsa.zdravkovic@vozdovac.rs

Рођен је у Београду 1979. године. По oбразовању је Шумарски техничар. Од 1999. до 2002. године био је радно ангажован у Војној Установи „Београд 2“ у техничкој служби. Од 2002. до 2020. године је приватни предузетник.
На седници Скупштине ГО Вождовац одржаној 4. септембра 2020. године изабран је за члана Већа ГО Вождовац.

 

 

 

Бојана Јакшић
Канцеларија бр. 72
Е-пошта: bojana.jaksic@vozdovac.rs

Рођена је у Београду 1979. године. По образовању је Дипломирани економиста Универзитета „Унион“- Никола Тесла, Факултет за менаџмент. Од 2000. године радно је ангажована у Државној лутрији Србије, од места контролора исплаћеног материјала, асистента томболе до места асистента продаје.
На седници Скупштине ГО Вождовац одржаној 4. септембра 2020. године изабрана је за члана Већа ГО Вождовац.

 

 

 

Драган Рајић
Канцеларија бр. 74
Е-пошта: dragan.rajic@vozdovac.rs

Рођен је 3. септембра 1968. године у Бајиној Башти где је и завршио основну школу. Средњу шумарску школу завршио је у Краљеву, а на Шумарском  факултету у Београду стиче звање дипломираног инжењера шумарства Универзитета у Београду. Радно ангажовање почиње у предузећу  „Лим  Комерц“ на комерцијалним пословима,  а касније на истим пословима у „Искри АД“ где постаје и директор пословнице. Касније отвара приватно предузеће и као оснивач и директор остаје до данас.
Ожењен је, отац две ћерке.

 

 

Горан Ускоковић
Канцеларија бр. 73
Е-пошта: goran.uskokovic@vozdovac.rs

Рођен је 27. августа 1965.године у Крагујевцу, по занимању је дипломирани правник. Радно искуство стицао је од 1987. године у ЈКП „Градско стамбено“, а од 1990-1996. године каријеру наставља у ЈКП „Београдске електране“. Након тога девет година радио је као приватни предузетник.  Од 2006. године радио је у фирми „Железнице Србије“-„Желтурист“. У периоду 2010 – 2016. године био је члан Већа ГО Вождовац  у два мандата, а од 2016 – 2020. године члан Већа ГО Чукарица. Ожењен је, отац двоје деце.

 

Александар Максимовић
Канцеларија бр. 76
Е-пошта: aleksandar.maksimovic@vozdovac.rs

Рођен је 1988. године, дипломирао je 2018. на Факултету за спорт Универзитета „Унион Никола тесла“, са звањем – тренер у спорту.
Од једанаесте године активно се бави рвањем, грчко-римским стилом. Освајач је многобројних медаља на међународним и домаћим такмичењима у кадетској, јуниорској и сениорској конкуренцији. Био је репрезентативац Републике Србије седамнаест година и носилaц je националног спортског признања. Учесник Олимпијских игара у Лондону 2012. године и члан стручног тима Рвачког савеза Србије на Олимпијским играма у Токију 2020. године.

Претходних година активно је учествовао у организацији спортских догађаја и манифестација. Одржао је више десетина стручних предавања о методици у раду са децом у спорту. Област интересовања му је промоција спорта и здравог начина живота код младих.

За члана Већа ГО Вождовац изабран је на седници Скупштине Градске општине Вождовац, одржаној 3. септембра 2021. године .