ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ГО ВОЖДОВАЦ

Прим. др СЛАЂАН ТИМОТИЈЕВИЋ, др сц. мед.

Канцеларија бр. 81
E-пошта: sladjan.timotijevic@vozdovac.rs

                               БИОГРАФИЈА

Слађан (Слободана) Тимотијевић, рођен 1. јула 1967. године у Косовској Митровици. Запослен је у Клиничко-болничком центру „Бежанијска Коса“ Београд – Специјалиста ортопедије са трауматологијом; доктор медицине; примаријус (2008). Доктор медицинских наука (2006). Магистар медицинских наука (1997). Начелник одељања ортопедије са трауматологијом, Хируршка клиника, КБЦ Бежанијска Коса у Београду (од 2009. године).

У Приштини завршио основну и средњу школу као и Медицински факултет (1993.) са просечном оценом 9,17. Носилац је Вукове дипломе за одличан успех у основној и средњој школи као и дипломе Истакнути студент. Специјализацију из ортопедске хирургије је завршио 1999. године са оценом одличан.

Академску каријеру на Медицинском факултету Универзитета у Приштини започео је 1995. године као асистент на катедри: Хирургија са анестезиологијом (Ортопедија).

Аутор је и коаутор у више од 90 научних радова који су презентовани и публиковани у земљи и иностранству. Цитиран је у више од 80 радова у часописима са ЈЦР листе.

Као аутор рада “Diagnostic validity of ultrasound examination of knee in the patients with acute injury of anterior cruciate ligaments” добио је ЕФОРТ-ову Jacque Duparc награду 2009. године, на 10. Конгресу ЕФОРТА у Бечу, Аустрија.

Усавршавао се у бројним ортопедским центрима у Европи (Анкаран, Стразбур, Столзалпе-Мурау, Болоња, Женева). У матичној кући годишње обави око 450 хируршких интервенција и око 5000 специјалистичких прегледа.

Отац две ћерке.

На конститутивној седници Скупштине ГО Вождовац, која је одржана 14. августа 2020. године изабран је за председника Скупштине Градске општине Вождовац.