ОТВОРЕН ЦЕНТРАЛНИ МОНИТОРИНГ ВИДЕО НАДЗОРА СВИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА НА ВОЖДОВЦУ

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и председник општине Вождовац Александар Савић свечано су отворили централни мониторинг у полицијској станици Вождовац умреженим са видео надзором који је уградила општина Вождовац у све основне школе на њеној територији, а ради подизања општег нивоа безбедности ђака у самој школи и око ње.

Комбинација интерног мониторинга у школама са мониторингом који се одвија из полицијске станице на Вождовцу доприноси већем степену реаговања.

Министар Стефановић истакао је да је центар резултат заједничког рада министарства унутрашњих послова и Градске општине Вождовац.

Небојша Стефановић је рекао да је ово добра акција која је сада у пуној реализацији наводећи да постоји 24-очасовни видео надзор свих дворишта основних школа на тој општини.

Министар унутрашњих послова је рекао да је то наставак политике која се спроводи у читавом граду и додао да се нада да ће у догледно време на свим београдским општинама акција бити спроведена.

Том приликом Стефановић је додао да ће општина Вождовац наставити акцију и у средњим школама те да се нада да ће за годину дана бити покривене све школе на територији ове општине, што је посебно важно због наркодилера, чиме ће се још ефикасније заштити омладина, а починиоци бити приведени правди.

Стефановић је прецизирао и да је у још три београдске општине, Земуну, Врачару и Савском венцу умрежен видео надзор, истичући да се на тај начин повећава безбедност, износећи и податак да је захваљујући имплементацији овог система до сада решено 18 кривичних дела.

Министар је рекао и да се у сарадњи са локалним самоуправама може много тога постићи и додао и да је један од приоритета његовог рада враћање полиције у заједницу.

Председник општине Вождовац Александар Савић захвалио се МУП-у и министру Стефановићу на томе што је ова акција реализована и рекао да је Општина у пројекат уложила 13 милиона динара.

Александар Савић је такође казао да је постављање видео надзора у основне школе прва фаза и уједно најавио да се неће стати на овоме, већ да ће у даљој сарадњи бити обухваћене и средње школе на територији Вождовца.

„У трећој фази позваћемо све председнике скупштина станара који желе да учестују у заједничком пројекту обезбеђивања улаза видео надзором“.

Испред Министарства унутрашњих послова отварању је присуствовао директор полиције Милорад Вељовић, док су испред Грaдске општине Вождовац присуствовали председник Скупштине општине Вождовац Александар Мирковић, чланови Већа Милош Стојановић, Ивана Томић и Реља Огњеновић.

Поделите вест: