ОТВОРЕНИ “ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ”

Координатори манифестације „Дани европске баштине“ члан Већа Ана Ћирић и саветник председника општине Вук Мирчетић су 23. септембра званично отворили овогодишњи програм „Дани европске баштине“, организован у сарадњи са центром за ликовно образовање Шуматовачка.

Тема првог дана програма била је „Костим у оквирима Европе и ван ње“, а водио га је наш познати костимограф Борис Чакширан, који је радио и на пројектима попут „Убиство с предумишљајем“, „Монтевидео“, „Вратиће се роде“, „Тито и ја“ и бројни други.

Присутни су, поред предавања о почецима одевања, имали прилику и да се опробају у прављењу и ношењу традиционалне индијске мушке и женске ношње. Радионицу су посетили и директорка и ученици средње Дизајнерске школе, а координатори манифестације су све учеснике поздравили и захвалили им се на одзиву у запаженом броју.

Тема следеће активност у оквиру „Дана европске баштине“, заказаној за петак 26.септембра (од 15 до 19 часова) је „Буквар кроз позориште сенки“, а ГО Вождовац позива све заинтересоване да се пријаве на адресу vuk.mircetic@vozdovac.rs до четвртка у поноћ.

Поделите вест: