ПОКЛОНИ ЂАЦИМА СПЕЦИЈАЛНЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

Општина Вождовац као одговорна власт чији су приоритети деца посебну пажњу поклања малишанима који похађају специјалне школе.
На територији општине Вождовац поред 16 основних школа налазе се и две Специјалне основне школе.

У петак, 05.септембра Канцеларија за младе општине Вождовац предвођена Иваном Гајић уручила је ранчеве и школски прибор деци оболелој од церебралне парализе којa похађају ОШ “Миодраг Матић”.

Ово је једна од акција коју је спровела општина Вождовац водећи бригу о свим грађанима, а посебно о деци са посебним потребама којима је потребна широка друштвена подршка о чему посебно води рачуна члан општинског Већа Милош Стојановић задужен за школске и предшколске установе.
ОШ “Миодраг Матић” врши континуирану едукацију деце са различитим сметњама и тешкоћама у развоју.

За децу ове школе у јуну месецу обезбеђен је комби као донација Министарства просвете, а на иницијативу општине Вождовац и залагање председника општине Александра Савића. Том приликом обезбеђена су средства за редовно одржавање тог возила при чему се Општина обавезала да ће обезбедити возача како би деци са посебним потребама омогућила редовно присуство на настави.

Веома је важно да деца са посебним потребама имају могућност да редовно уче и похађају наставу како истиче председник општине Вождовац Александар Савић.

Поделите вест: