ОДРЖАНА ТРАДИЦИОНАЛНА МАНИФЕСТАЦИЈА” КАО НЕКАД” У БЕЛОМ ПОТОКУ

Традиционална манифестација “Као некад” одржана је вечерас у порти цркве Св. Марије Магдалене у Белом Потоку.

Председница Општине Вождовац Бојана Јакшић пожелела је присутним Белопоточанима срећан празник, захвалила се организаторима што чувају традицију и млађим генерацијама преносе културно наслеђе и обичаје. Она је додала да ће Општина наставити да помаже развој ове манифестације како би обухватила још већи број учесника.

Директорка УК “Бели Поток” Јелена Гајић се захвалила на подршци рекавши да ће присутни видети наступе талентованих полазника школе глуме УК “Бели Поток”, чланова КУД-а ” Дрен” и уметника Растка Шкавића.

Они су својим програмом приредили предивно вече под Авалом, испуњено музиком, глумом и плесом, а за крај данашњег програма одиграно је заједничко коло учесника и великог броја окупљених грађана, којем се придружила и председница Општине Бојана Јакшић.

Установа културе “Бели Поток” и Месна заједница “Бели Поток” организовали су догађај поводом обележавања црквене славе Св.Марије Магдалене са циљем неговања нашег културно-историјског наслеђа кроз подсећање на народне обичаје и историју места.

Поделите вест: