МИНИСТАР ЛОНЧАР ОБИШАО РАДОВЕ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ АМБУЛАНТЕ У КУМОДРАЖ СЕЛУ

Радови на обнављању амбуланте у Кумодраж селу започети су након 30 година постојања објекта и до краја октобра, када је планирано да радови буду завршени, биће уложено око милион евра како би Здравствена станица Кумодраж 1 била урађена по свим стандардима.

Министар здравља Златибор Лончар је током обиласка објекта нагласио да је циљ да се приђе сваком пацијенту, да људи имају место на којем могу да добију услугу примарне здравствеме заштите, али пре свега да осете сигурност и да добију помоћ.

Председница Општине Вождовац Ивана Томић Илић се захвалила министру Лончару, Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу на подршци и помоћи у реализацији пројеката на Вождовцу и нагласила да ће девет хиљада људи из три околна насеља који се лече у овој зравственој станици, након реконструкције, добити амбуланте за децу и одрасле, стоматолошку амбуланту и лабораторију какву Кумодраж заслужује.

Директорка Дома здравља “Вождовац” Невенка Величковић је изразила задовољство рекавши да је ово јединствена прилика да се повећа квалитет услуга за кориснике и запослене уважавајући све оно што је наслеђено и деценијама запостављано.

Израду пројекта реконструкције објекта површине 520 м2 финансирала је Општина Вождовац. До сада је завршено рушење свих преградних зидова старог објекта и тренутно се ради на ојачању темеља.

Поделите вест: