ЛЕТЊА КАМПАЊА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ ПОЧИЊЕ НА ВОЖДОВЦУ

Двадесета летња кампања добровољног давалаштва крви коју  организују Институт за трансфузију крви Србије и Црвени крст Србије, почиње 1. јуна под слоганом „Обојимо лето у црвену боју”. Јубиларна летња кампања ће трајати три месеца, све до 31. августа.

Част да акцијом добровољног давања крви свечано отвори овогодишњу кампању има наша општина, па ће трансфузиолошки аутобус бити постављена испред Шопинг центра „Стадион” од 13 до 17 часова.

Током овог периода, више од 40 градова и општина у Београду и Србији надметаће се у преко 350 акција за престижну титулу „Шампион солидарности”. Плакета за најуспешније биће уручена на свечаном новогодишњем пријему.

И ове године ће се у оквиру летње кампање наставити са промоцијом уписа у Регистар давалаца матичних ћелија хематопоезе Србије.

„Континуирано прикупљање довољних количина крви, минимално 300 јединица свакога дана, у летњем периоду је изузетно тежак задатак и једино заједничким снагама можемо успешно да одговоримо на овај изазов. Обојите ово лето у најлепшу боју, боју живота”, наведено је у саопштењу Института за трансфузију крви Србије.

Поделите вест: