U KUMODRAŽU OBELEŽENA GODIŠNjICA SMRTI SLAVNOG VOJVODE STEPE

Godišnjica smrti vojvode Stepe Stepanovića obeležena je danas polaganjem venaca na spomenik u centru njegovog rodnog mesta, kao i kompleksu rodne kuće velikog vojskovođe.

Na mestu pomena okupili su se poštovaoci i čuvari istorije i tradicije sećajući se vojnih dostignuća Stepe Stepanovića i životnih mudrosti kojima je učio svoje vojnike.

Predsednica Opštine Ivana Tomić Ilić rekla je da je okupljanjem povodom  obeležavanja godišnjica rođenja i smrti Stepe Stepanovića u Kumodražu svi zajedno čuvamo našu tradiciju i sećanje na velikane naše istorije.

Vence su položili predsednica Opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić i funkcioneri Opštine, predstavnici Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918. godine njihovih potomaka i poštovalaca, Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912 – 1920. godine, potomci  vojvode Stepe, njegov praunuk Dragiša Stepanović i brojni građani u znak sećanja na nemerljiv doprinos vojvode Stepe Stepanovića pobedi srpske vojske u Balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu.

Podelite vest: