ОШ „ВАСА ЧАРАПИЋ“ И ВРТИЋ „ЂУЛИЋИ“ ОСВОЈИЛИ НАГРАДУ НА ТАКМИЧЕЊУ „ЗА ЗЕЛЕНИЈИ БЕОГРАД“

У акцији „ЗА ЗЕЛЕНИЈИ БЕОГРАД“  која је ове године одржана 20. пут, у конкуренцији десет централних градских општина,  вождовачка ОШ “Васа Чарапић“ освојила је прву награду у категорији „Најлеше уређено школско двориште“, док је вртић „Ђулићи“ ПУ Чика Јова Змај освојио специјалну награду.

У име Општине Вождовац свечаној додели награда су присуствовале чланице Већа Општине Бојана Јакшић задужена за школство и Дубравка Тадић задужена за предшколске установе, као и директори награђених установа Марија Костић и Драгиша Драшковић.

Оне су се  нагласиле да је заједница коју чине наставници, васпитачи, родитељи и деца заједно са „Зеленилом“ на овај начин дала пример како се треба односити према средини у којој живимо, кроз подизање еколошке свести о значају, заштити и унапређењу зелених површина.

Такмичење је организовало ЈКП„Зеленило-Београд“ са циљем развијања позитовног односа према зелнилу и цвећу код грађана, уз истовремену мотивацију да у позитивној конкуренцији за избор најлепших простора унапреде стање свог непосредног окружења.

Поделите вест: