ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ ВОЖДОВЦА ОРГАНИЗУЈУ ОНЛАЈН ДЕЧИЈУ НЕДЕЉУ

Поводом Дечије недеље која се обележава од  5. до 11. октобра, Удружење Пријатељи деце Вождовац спровешће низ активности које ће се ове године, због епидемиолошке ситуације одвијати – онлајн.

Председник Удружења Бошко Делић каже да су активности прилагођене ситуацији, па су конкурси спорвођени тако што су деца слала своје радове мејловима, а „изложбе“ су приређиване на друштвеним мрежама.Такође, имена ученика са Вождовца који су се квалификовали за градско такмичење на ликовном конкурсу „Шта у мом срцу лежи“ објављена су на Фејсбук страници Удружења, као и резултати конкурса „Мој хербаријум“.

Ове године неће бити окупљања и у складу са могућностима биће организована промоција осме по реду књиге  из едиције „Недовршена прича“ у којој су ученици  довршили причу „Несташни и бучни“, ауторке Васке Јукић Марјановић. Додела награда „Читалачка значка“,  као и проглашење добитника признања „Доситејево перо“ које деца – критичари додељују сваке године једном писцу такође ће бити виртуелно.
Удружење Пријатељи деце Вождовац, је организатор многобројних активности и пројеката у домену заштите права деце, друштвене бриге о деци и подстицања активности на унапређењу рада с децом и за децу, које подржва ГО Вождовац.

 

Поделите вест: