ПРЕДСТАВЉАЊЕ ВОЖДОВАЧКИХ ПОТЕНЦИЈАЛА У ПРИВРЕДНОЈ КОМОРИ БЕОГРАДА

У Привредној комори Београда на презентацији која је одржана у среду, 17. јула 2013. године представљени су привредни потенцијали ГО Вождовац. На позив Удружења социјалних, друштвених и личних услужних делатности привредне коморе и секретара Гордане Матијашевић, презентацију је одржао др Драган Вуканић, председник ГО Вождовац у присуству својих сарадника из ових области.

Др Вуканић је навео бројне потенцијале које Вождовац поседује у области пољопривреде, екологије, угоститељства и туризма. Било је речи о томе како реализовати потенцијалне пројекте везане за помоћ пољопривредницима у подавалским насељима. Како на најбољи начин искористити пољопривредно земљиште, омогућити изградњу пластеника, бављење органским пчеларством, могућност изградње воденог парка тамо где већ постоје термалне воде и др. Такође су наведени значајни туристички потенцијали Вождовца као што су планина Авала и Споменик незнаном јунаку, рудник на Авали, Стара механа у Кумодражу, кућа Војводе Степе, а нарочито мало искоришћен Спомен парк Јајинци.

Гордана Матијашевић, секретар Удружења социјалних, друштвених и личних услужних делатности Привредне коморе Београда, понудила је помоћ тима стручњака из свих наведених области. Она је навела да је Привредна комора, као независна асоцијација привредних субјеката управо ту да посредује између привреде и државних органа, односно локалне самоуправе и помогне у решавању проблема недостатка инвестиција, недовољног развоја руралног туризма, проблема са депонијама и заштите животне средине.

На крају излагања договорен је наставак сарадње и рад на покретању и реализацији пројеката који су од виталног значаја за даљи развој Градске општине Вождовац.

Поделите вест: