КУЋА ДЕДА МРАЗА ЗАСИЈАЛА НА ВОЖДОВЦУ

Празнична магија синоћ је засијала и у Гостиварској улици на Вождовцу, када су на кући породице Томић, уз ватромет и музику, упаљене новогодишње светиљке. Петнаести пут заредом, Вук Томић остварио је дечачки сан и своју кућу претворио у дом из бајке.

„Пре више од месец дана сам скицирао своју визију, а сада она светли испред мене. Направио сам кућу Деда Мраза на Вождовцу, тако што сам следио свој сан. Новогодишња декорација је само оруђе које сам искористио да цртам по својој кући која ми је велика инспирација“, рекао је Вук Томић пред окупљеним суграђанима.

Неколико стотина посматрача пратило је традиционално паљење новогодишње расвете која броји више од 20 хиљада лампица. Присуствовао је комшилук, родбина, пријатељи, али је било и оних који су дошли у Београд из других градова да испрате овај несвакидашњи догађај.

Кућа Деда Мраза на Вождовцу биће и наредних дана место окупљања малишана, јер ће испред ње од 3. јануара бити одржана манифестација „Вождовачко новогодишње машталиште“.

„ Посебно ми је задовољство да најавим да сам након свих ових година добио подршку, какву никада до сада нисам имао, од моје матичне Општина Вождовац која је подржала организовање манифестације „Вождовачко новогодишње машталиште“, казао је Томић и најавио да ће најмлађи суграђани до 14. јануара моћи да прате разне забавне и едукативне програме које ће организовати породица Томић уз подршку Градске општине Вождовац.

Поделите вест: