MUZEJ NA TOČKOVIMA ISPRED OPŠTINE VOŽDOVAC

Danas su vlasnici starovremenskih automobila i motocikala prikazali svoje uglađene ljubimce na 56. susretu – „Muzej na točkovima“. Na ovom već tradicionalnom Susretu koji organizuje Auto moto klub „Veteran“ – Voždovac, uz pokroviteljstvo Gradske opštine Voždovac, brojni posetioci mogli su da vide oko 50 vozila najstarijeg Kluba starovremenskih vozila u bivšoj Jugoslaviji.

Radoznali ljubitelji oldtajmera zainteresovano su posmatrali izvanredno očuvane i retke automobile i motocikle marki Mercedes, Opel, Citroen, Fiat, Alfa Romeo, Mini Moris, Pežo, „Fića“ i druge.

Ispred Gradske opštine Voždovac, Vuk Mirčetić je predsedniku Kluba Branku Vidoviću i ostalim zaslužnim učesnicima uručio zahvalnice i medalje. On je pozdravio sve vlasnike vozila istorijske i muzejske vrednosti i istakao značaj ove manifestacije koja prikazuje i od zaborava čuva naše tehničke zaostavštine, naglasivši da će ih Opština i ubuduće podržavati, kao i ranijih godina.

Posle okupljanja kolona oldtajmera se, uz policijsku pratnju, uputila u pravcu arheološkog nalazište Vinča, do muzeja najstarije naseobine na svetu, gde je svih 50 učesnika manifestacije dobilo svoje zaslužene nagrade.

Podelite vest: