НА КОНСТИТУТИВНОЈ СЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ ГО ВОЖДОВАЦ ИЗАБРАНО НОВО ОПШТИНСКО РУКОВОДСТВО

На конститутивној седници Скупштине Градске општине Вождовац, која је одржана 3. јуна 2016. године, верификовани су мандати за свих 55 одборника Скупштине и изабрано ново руководство које ће предводити Општину наредне четири године.

Новоизабрани одборници су на седници Скупштине за председника Скупштине ГО Вождовац изабрали Александра Мирковића, као и заменика председника Скупштине Слободана Костића. За секретара Скупштине изабрана је Марија Телебак, а за заменика секретара Милош Јанић.

Скупштина је донела Решење о именовању Изборне комисије и избору Комисије за административна и мандатна питања.

За председника општине Вождовац, већином гласова одборници су изабрали  досадашњег председника Општине Алeксандра Савића, као и заменика председника Општине Марка Сарића. На Скупштини су изабрани и чланови Већа: Ивана Томић, Милан Тодић, Реља Огњеновић, Милош Стојановић, Милан Мартиновић, Ивана Бањац, Бојан Младеновић, Милијан Стопић и Александар Радојевић.

Изабрани председник Скупштине општине Александар Мирковић, који је и до сада обављао ову функцију, захвалио се свим одборницима који су га подржали и изразио наду да ће оправдати њихово поверење. „Верујем да ћемо заједничким снагама, трудом и радом допринети да наши Вождовчани буду још срећнији и задовољнији, а Вождовац још лепше место за живот.“ Он је изразио уверење да ће опозиција својим конструктивним деловањем наредне четири године имати прилику да натера позицију и владајућу већину да још боље ради.

По избору за председника Општине у још једном мандату, Александар Савић обратио се присутнима речима : „Мени је данас посебна част што сам по други пут изабран на чело једне велике општине. Задовољство са једне стране, а велика обавеза са друге. Ми смо у претходне две године предано радили, имали смо много потешкоћа и наслеђених негативних ствари. Млади тим људи који је са мном радио доказао је да воља и жеља може да надмаши и све школе и факултете, али и уз присуство стручних људи као саветодаваца. Увек сам сматрао да на млађима свет остаје, то нам је било прво и основно зато смо све наше школе обновили, изградили много вртића и домова здравља, оградили већину школа и у овом моменту се оне ограђују. И ови избори са резултатом од скоро 42 посто који су на Вождовцу били ванредни, показали су да нам грађана верују. У наредном периоду настојаћемо да нашој деци обезбедимо сигурније и здравије одрастање, а нашим старијим суграђанима мирну старост. Покушаћемо да изградимо две или три индустријске зоне на Вождовцу, да запослимо људе и да им створимо услове да се осећају безбедније.“

Нову владајућу већину предводи Српска напредна странка са коалиционим партнерима Социјалистичком партијом Србије, Српском радикалном странком и новоформираном Одборничком групом „Наш Вождовац“. Формирањем Одборничке групе „Наш Вождовац“, Демократска странка Србије је остала без одборничке групе, као и без представника у локалном парламенту.

Поделите вест: