НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ У ШАХОВСКОМ ПРВЕНСТВУ ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ

Поводом  Појединачног кадетског првенства у шаху које је почетком године одржано у Основној школи „Бранислав Нушић“ на Вождовцу, најуспешнијим учесницима данас су у свечаној сали општине Вождовац уручени пехари и медаље.

Награде најзаслужнијима у име Општине уручио је Милан Тодић, координатор за школски спорт. Он је поздравио младе шампионе и честитао им на успеху у овој мисаоној игри. „Општина Вождовац већ традиционално организује шаховско такмичење ђака за појединачну категорију од 8-16 година. Имамо одличне резултате и на републичком нивоу, а ове године добили смо прегршт младих талената, чиме је Вождовац постао лидер шаха у Граду Београду. Општина придаје велики значај шаху – у прошлом сазиву одборници Скупштине општине Вождовац прихватили су предлог да шаховска манифестација „Нашем Глиги“ постане традиционална. Ове године она ће се одржати током октобра и новембра месеца. Очекујемо од 300 до 500 учесника основних и средњих школа са наше територије“ – истакао је Тодић.

Честитке на успешно освојеним резултатима упутио је и један од организатора такмичења, велемајстор Бранко Тадић. „Можемо се похвалити да са ове општине имамо 4 првака Србије за ову годину и 11 освојених медаља на првенству државе које је реализовано маја ове године у Крагујевцу“ – рекао је Тадић.

Nagradjeni uceniciНа овом такмичењу учествовало је 96 такмичара из 11 основних вождовачких школа, од тога 24 ученика је добило медаље, а 10 најбољих пехаре. Највише освојених награда понели су ученици ОШ „Милан Ђ. Милићевић“ и ОШ „Јанко Веселиновић“.
Табела освојених медаља по старосним групама…

Организатор овогодишњег такмичења у коме су учествовали мали шахисти из вождовачких основних школа био је Шаховски клуб „Тадић“ уз подршку општине Вождовац.

Поделите вест: