”ВОЖДОВАЧКИ ШАМПИОНИ” У СОКОБАЊИ

Најуспешнији ученици вождовачких основних школа који су 04. децембра 2014. године отпутовали на четвородневно наградно путовање у Сокобању, вратили су се у Београд пуни утисака.

У оквиру пројекта „Вождовачки шампиони“ који је покренут на иницијативу Милана Тодића члана Већа општине Вождовац задуженог за спорт и омладину, 16 најистакнутијих ученика у спорту добило је наградно путовање.

Овај пројекат спроводи се са циљем стимулације и промоције здравог начина живота наше најмлађе популације, а реализован је у сарадњи Градске општине Вождовац и Удружења педагога физичке културе Вождовца.

Лоши временски услови нису омели испуњење предвиђеног плана путовања, тако да су најуспешнији ученици отпутовали у Сокобању. Уз пратњу два најуспешнија наставника физичког васпитања са Вождовца били су смештени у хотелу „Бањица“.

Током боравка у Сокобањи ученицима је сваки дан био испуњен одређеним активностима. Имали су радионице из области спорта, спортску исхрану, ферплеј, правила спортских игара… У пратњи професора физичке културе из Сокобање Драгана Кузмановића, имали су прилику да обиђу и турски Амам и Инхалаторијум. Млади спортисти обишли су већину знаменитости и природних лепота овог дела наше земље. Посетили су Видиковац, излетиште Лептерија, врх Поповица.

Градска општина Вождовац трудиће се да у складу са својим могућностима и у будуће награђује успешне ђаке и наставнике.

Поделите вест: