ОПШТИНА ВОЖДОВАЦ И ДИНО ПАРК ЗЛАТИБОР ЗАЈЕДНО У ПРОЈЕКТУ „ДЕЦИ СРБИЈЕ НА ДАР“

Председница Општине Вождовац Бојана Јакшић договорила је данас сарадњу са менаџерком Дино парка Златибор Славицом Марић у оквиру пројекта „Дино парк деци Србије на дар“ који ће бити реализован током пролећа наредне године.

Дино парк Златибор обезбедио је за децу са сметњама у развоју и њихове пратиоце једнодневни излет и забаву у парку диносауруса који је испуњен мноштвом занимљивих реплика животиња из праисторије и разним забавним садржајима прилагођених овој групи посетилаца.

„Са великим задовољством смо прихватили позив да се придружимо овом хуманом пројекту. У сарадњи са школама, удружењима и надлежним установама организоваћемо превоз и путовање за малишане и њихове пратиоце и сигурни смо да ће они уживати “ рекла је председница Општине Вождовац Бојана Јакшић.

Славица Марић менаџерка Дино парка Златибор се захвалила на препознавању идеје и прихватању сарадње на пројекту.

„Драго ми је да се Вождовац придружује пројекту и једва чекамо да се сретнемо са малишанима, да их угостимо и поведемо у авантуру. Врата Дино парка су увек отворена за децу са сметњама у развоју и њихове родитеље јер је током целе године улаз бесплатан“, рекла је Славица Марић и додала да пројекат „Дино парк деци Србије на дар“ обухвата и једнодневне излете за децу нижих разреда основних школа који су се истакли у некој области, као и награде за најбољег ђака и спортисту са Општине Вождовац.

Договору око плана и реализације пројектa присуствовали су чланови Већа Општине Снежана Петронијевић задужена за образовање, Ивана Бањац задужена за социјална питања и Александар Максимовић задужен за спорт који ће координирати предвиђене излете на Златибор.

Поделите вест: